Megfelelő párásítás a párásító készülékkel

Az egészségével játszik, aki nem figyel a párásításra, a páratartalomra!

A tél beköszöntével nemcsak az ünnepi szezon, hanem a fűtési időszak is kezdetét veszi. A túlfűtött lakások miatt kialakuló alacsony páratartalom a lakók komfortérzetére is negatív hatással van, amellett, hogy egészségügyi kockázatai is vannak a 40% alatti tartalmi értéknek. Ezekben a lakásokban elengedhetetlen a párásítás, a párásító készülék használata.
 

Környezetünkben a levegő vízgőztartalmát a relatív páratartalom fogalmával fejezzük ki, optimális esetben ez az érték 40-60% közöttire tehető.

 
Abban az esetben, ha a páratartalom 40% alá süllyed, száraz levegőről beszélhetünk, aminek rendkívül komoly negatív következményei lehetnek. A lakás páratartalma jelentősen befolyásolja a hőérzetünket, 40% alatti páratartalom esetében hűvösebb érzet keletkezik az emberben, ami a fűtés intenzitásának a fokozását, így pedig a levegő még fokozottabb szárazságát eredményezi.

Az alacsony páratartalmat a legtöbb ember saját magán is érzi, a nyálkahártyák szárazsága, az orr és a száj irritációja nagymértékben rontja a kényelmi érzetünket. Ez nem csupán bosszantó, hanem hosszútávon kisebb-nagyobb egészségügyi kockázatot is jelent. A száraz levegő ráadásul bizonyos kórokozó baktériumok fejlődésére is pozitívan hat, ami tüdőgyulladáshoz és egyéb légúti panaszokhoz vezet.

A levegő páratartalom 40 és 60% közötti szinten tartásához egyszerű és ideális megoldást nyújtanak az úgynevezett párásító készülékek, amelyek biztosítják az optimális nedvességet a környezeti levegőben. A radiátorra akasztott párologtató már régen a múlté, a tudományos alapon működő, automatikus párásító készülékek gombnyomásra gondoskodnak az egészséges környezetről.
 

Az előre programozott párásító készülékekben csupán a vízutánpótlásról kell gondoskodni

 
Ezen kívül nem igényelnek különösebb törődést ezek a készülékek. A különböző légúti megbetegedések megelőzésében hatalmas szerepük van a párásító berendezéseknek, ami a mai, asztmával terhelt korban különösen fontos szempont.

Keresse szakértő kollégáinkat az alábbi elérhetőségeinken, amennyiben ön is úgy érzi, hogy az egészséges környezet érdekében párásító készülékre van szüksége! Telefonszámunk: 06-20-471-1925, E-mail címünk: info{kukac}klimafaktor.hu

 

Megosztás: