Most még inkább megéri fűtésre használni a lakásklímát

A lakásklíma sok hazai otthonban már nem csak nyáron üzemel és teszi kellemessé a hőmérsékletet. A leghidegebb téli napokon fűtőberendezésként is használható. Nagy előnye, hogy azonnal érezhető a meleg a helyiségben, és egyetlen készülékkel megoldható a lakás fűtése és hűtése. A klímás fűtésre való áttérés előtt azonban mindig felmerül egy lényegi kérdés:

 

Fűtés lakásklímával – mit jelent ez a villanyszámlára nézve?

 

Hogy mit jelent Klímával fűteni? ITT olvashat róla >>

A számításokat az alábbi képlet alapján lehet elvégezni: 1 egység bevitt villamos energiából egy korszerű berendezés 4-5-ször több fűtési energiát tud előállítani, míg ez az adat vegyes tüzelésű kazánnal általában 1. Ezért a lakásklímával való fűtés az átlagos hideg napokon gazdaságosabb fűtést biztosít, mint más fűtési rendszerek.

A H tarifa nyújtotta előnnyel Ön még gazdaságosabbá teheti a fűtésre használt klíma működését. Fűtési szezonban, vagyis október 15. és a következő év április 14. között kedvező áron kapja a villamos energiát, maximum annyiért, mint a vezérelt árszabás. A nap 24 órájában, megszakítás nélkül, az ország egész területén elérhető ez a kedvezményes áramtarifa. A H tarifát igényelni kell, és mindenkinek jár, hiszen a korszerű klímák megfelelnek az áramszolgáltatók elvárásainak.

lakasklima

 

A lakásklíma energiatakarékos megoldás lehet

 

Az előítéleteket meghazudtolva a klímaberendezés költséghatékony, energiatakarékos fűtést biztosít, ami ideális megoldás lehet az Ön otthona számára is. A zord éghajlatú Skóciában is egyre többen térnek át a klímás fűtésre, vagyis a berendezés a nálunk alacsonyabb hőmérsékletekkel is jól megbirkózik. Ráadásul Skócia nem épp világvezető a hűtésre használt klímák vásárlásában, hiszen náluk nyáron sincs túl nagy meleg. Ez is mutatja, hogy sokan a lakásklímát kizárólag a fűtés miatt szereltetik be!

A légkondicionálást még manapság is sokszor emlegetik a környezetszennyezés szinonimájaként, holott ha megfelelő, korszerű berendezést választ, ami szakszerűen van beszerelve és felelősségteljesen használva, akkor kisebb költségeket és környezetbarátabb megoldást jelent.

Érdemes tehát korszerű klímaberendezést választani, vagy ha fűtésre is szeretné használni, akkor a régit lecserélni egy újra, mivel ez komoly megtakarítást jelenthet a fűtésszámlára nézve.

 

Mire figyeljen, ha készüléket választ?

Keresse munkatársunkat, segítünk kiválasztani

az Ön otthonának megfelelő lakásklímát>>

 

Megosztás: