Legyen “zöld” – avagy klímával fűtés környezettudatosan

A klímával fűtés energiatakarékos és környezetbarát – ezek tények!

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a klíma iránt érdeklődők még mindig elsősorban a hűtési funkciókkal azonosítják a légkondicionáló berendezéseket, a klímával fűtés lehetősége szinte eszükbe sem jut a vásárlóknak. Ha mégis szóba kerül ez a lehetőség, akkor döbbenetes mértékben megemelkedett villanyszámlákról és kényelmetlen mellékhatásokról hallunk. A valóság ezzel szemben egészen más.
 


 

Egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy a klímákkal kapcsolatban a három leggyakoribb tévhit a következő:

1. Csak hűtésre való.
2. Drága vele fűteni.
3. Környezetszennyező.
 


 

1. A modern klímaberendezések már egyáltalán nem csak arra valók

hogy kánikula idején, hideg levegő befúvásával optimalizáljuk egy szoba, vagy akár az egész lakás hőmérsékletét. Fűtésre (téli időszakban is!), a helyiség por- és párátlanítására egyaránt alkalmas, az elmúlt évtizedekben a klímák egy sor olyan kényelmi funkcióval gazdagodtak, aminek köszönhetően gyakorlatilag már kötelező tartozékai lettek egy modern háztartásnak.
 


 

2. Klímaberendezéssel lehet és érdemes is fűteni.

Azon túl, hogy a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben számtalan kényelmi funkcióval rendelkezik (automatikus fűtés, páratartalom szabályozása, távolról történő irányítás és programozás), a klímával való fűtés összességében olcsóbbnak is mondható, mint például gázzal fűteni.
 


 

3. A fenntartható eszközöket előnyben részesítők számára is van egy jó hírünk:

klímával fűteni olcsóbb, mint gázzal, vagy fával. Kevesebb energiát használunk fel miközben a légkondicionálóval tartjuk a kívánt hőfokon a lakást, és ennek köszönhetően kevesebb káros anyagot is termel a háztartásunk.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ökológiai lábnyomunk minél kisebb legyen, azaz – a lehetőségekhez képest – minél kevésbé terheljük meg a környezetünket a kényelmes életvitelünkkel. Ez ma már egyrészt nem luxus, másrészt teljesen életképes elképzelés, amihez a klímával fűtés nagyban hozzájárul. A puszta fűtési funkción túl ráadásul számos olyan egyéb tulajdonsága is van a légkondicionálóval történő téli hőszabályozásnak, ami egészségesebbé teszi az otthonainkat.

 

GAZDASÁGOS FŰTÉS KLÍMABERENDEZÉSSEL?

Hasznos tippek és információk klímaberendezéssel történő fűtési lehetőségekről, a Klimafaktor.hu támogatásával.

TÖLTSE LE MOST INGYENESEN KLÍMA KISOKOSUNKAT!


Előljáróban a legfontosabb előnyök:

– Egy rendszerrel megoldódik a hűtés és fűtési igény is.
– Gyorsabb felfűtést eredményez
– Kisebb hőingadozás
– Nincs szükség kémény építésére
– Tisztítja is a levegőt

Talán sokan elcsodálkoznak, mások számolni kezdenek, hogy az biztosan nagyon drága, de eláruljuk Önnek, hogy nem így van.

A fűtés klímával nem lehetetlen, és még csak nem is megfizethetetlen. A hűvös estéken, amikor fűteni még nem kell, de naplemente után jól esne már egy kis meleg, nem kell fölöslegesen bekapcsolni a kazánt, az inverteres klímaberendezések tökéletesen alkalmasak a lakás felmelegítésére.

Hasznos tippek és információk klímaberendezéssel történő fűtési lehetőségekről


Megosztás: