Lakossági Energiahatékonysági Hitelprogram (MFB)

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” az MFB Pontokon.


A legfontosabb változások:

  • 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára (természetes személy hiteligénylők esetén)
  • Már szállítói előleg fizetése mellett is igényelhetik a hitelt az ügyfelek a hitelösszeg 50%-ig
  • Az eddigi 300 ezer forint helyett a kölcsönösszeg maximum 50%-áig, de legfeljebb 1,5 millió forintig nyújtható be és fogadható el készpénzfizetési számla az elszámolás során
  • az MFB olyan ingatlanokat is elfogad a kölcsön biztosítékaként az 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó kölcsönügyletek esetében, melyeknél a megelőző jelzálogjogi ranghelyeken Családi Otthonteremtési Kedvezményből (CSOK), adó-visszatérítési támogatásból, illetve ezen támogatásokhoz kapcsolódó pénzintézeti kölcsönből és/vagy munkáltatói kölcsönből adódó jelzálogjog szerepel.
  • Egyszerűbb és rövidebb kölcsönkérelmi nyomtatvány (természetes személy hiteligénylők esetén)
  • Egyszerűbb lett a közüzemidíj-tartozás igazolása

 

Növelje lakásának, házának energiahatékonyságát, telepítsen megújuló energiaforrást 0%-os hitellel!

Magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.

A visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 millió, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint. A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

A hitel 2017. április 24-től igényelhető országszerte az MFB Pontokon.

A tájékoztatás nem teljes körű, a hiteligénylést megelőzően kérjük olvassa el a részletes termékleírást (GINOP, VEKOP), illetve vegye fel a kapcsolatot az Ön számára legkönnyebben elérhető MFB Pont munkatársaival!

Ha az energiahatékonysági beruházáshoz hitel-igénylést tervez, kattintson IDE. Itt elvégezheti az előzetes hiteligénylés jogosultsági vizsgálatot!

 

A pályázatok részleteiről az alábbi linkeken olvashat:

 

Igényelhető konvergencia régióban, azaz a Közép-Magyarországi régió kivételével az ország teljes területén megvalósuló beruházások esetén

 

VEKOP-5.2.1-17Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel

Igényelhető a Közép-Magyarországi régióban megvalósuló beruházások esetén

Megosztás: