Klíma használata gyerek mellett

A legtöbb orvos egyetért abban, hogy Klíma használata gyerek mellett nagyobb biztonságot nyújt a légkondicionáló egy csecsemőnek, mint a forró, levegőtlen, párás környezet. Persze, ehhez az szükséges, hogy betartsuk az alapvető szabályokat, klíma gyerek mellett. Az alábbi tippekkel szeretnénk segíteni a szülőket abban, hogy helyesen használják a klímát gyerek mellett a baba biztonsága érdekében, miközben hűsölhetnek a szoba falain belül.

Hasznos tanácsok – klíma használata gyerek mellett

1. Először is a legfontosabb, hogy megfelelően tisztíttassuk vagy cseréljük le a klíma berendezés szűrőit. Ehhez érdemes egy hozzáértő szakember segítségét kérni. A készülékben betegségeket okozó gombák, baktériumok, vírusok telepedhetnek meg, melyek légúti megbetegedéseket okozhatnak! A klíma rendszeres tisztításával mindez elkerülhető! Fontos, hogy a klíma gyerek mellett (és egyébként is!) rendszeresen legyen tisztítva!

2. A kinti és a benti hőmérséklet között ne legyen nagy különbség! Ne essünk abba a hibába, hogy azonnal el akarjuk érni az ideális hőmérsékletet, merthogy, ez a test gyors lehűléséhez vezet, valamint ez kényelmetlen a babának is! A pici babák testhőmérséklet szabályozása lassabb, ezért érzékenyebben reagálnak a hirtelen hő változásra. A szoba túl gyors hűtésének következménye lehet a megfázás, de akár az arc-, és homloküreg gyulladás vagy a tüdőgyulladás sem kizárt. A klíma gyerek mellett fontos szabályait mindenképpen tartsuk be!

3. Amennyiben lehetséges előre programozzuk be a kívánt hőmérsékletet! Ha nem rendelkezik az Ön klímája beépített időzítővel, akkor bekapcsolás után ne közvetlenül ránk illetve a gyereke fújja a berendezés a levegőt, hanem mindig felfelé indítsuk el a légterelő berendezés mozgását.

4. Ideáli hőmérséklet a 23-27 C, a relatív páratartalom pedig 60-70% között. Kánikulában is az a a legjobb, ha 5-7 C különbség van a kinti és a benti hőmérséklet között.

5.  Klíma gyerek mellett: A pici babát klimatizált helyiségben hosszú ujjú ruhában, zokniban tartsuk, vagy ha szükséges takarót is terítsünk rá!

6. A klíma gyerek mellett használatával a csecsemők érzékeny bőre kiszáradhat, ezért figyeljünk a megfelelő ápolásra. (babaolaj, hidratálókrém)

7. Nem utolsó sorban pedig megemlíteném a klíma minőségét is. Amennyiben klíma vásárlás előtt állunk, mindenképpen érdemes végiggondolnunk, hogy milyen klímát vásároljunk. A klímaberendezés hosszú távú befektetés, a drágább klímában olyan plusz funkciók is megtalálhatók, amelyek az egészségünkre nézve is fontos szemponttal bírnak.

Kérjen egyedi ajánlatot, örömmel segítünk!

Ajánlat kéréshez kattintson IDE!

 

[rev_slider alias="kisokos"]

Megosztás: