Ha klíma vásárlás előtt áll

Sok elgondolkodtató kérdés merül fel klímavásárlás előtt:

pontosan milyen típus alkalmas a lakásomba, melyik márka a legjobb, vagy éppen hogy pontosan mennyibe is fog ez nekem kerülni? Segítünk, most ezekre a kérdésekre adunk szakszerű, pontos válaszokat!

1. Melyik a legjobb minőségű klímaberendezés?
Mielőtt klímát szeretnénk vásárolni, fontos feltérképezni az adott lehetőségeinket. Mérlegeljük, hogy pontosan mennyit szánunk rá, így könnyebben állhatunk neki kutatni a számunkra tökéletes készüléket.

Rengeteg márka kínálatából tudunk válogatni:

amennyiben a prémium minőségre szavazunk, akkor a Daikin, Fujitsu, Panasonic, Toshiba és az LG készülékek között érdemes böngésznünk. Természetesen mélyebbre is kell nyúlnunk a pénztárcánkban, ám sok esetben jobban megéri beruházni egy drágább, igazán minőségi készülékre!

A középkategóriát a Fisher és a Gree termékei alkotják. Ha nem ragaszkodunk a nagy márkanevekhez, ezek is tökéletesen alkalmasak a célra.

Ha kisebb keretből kell gazdálkodnunk, akkor a HD és a Midea készülékei jelentenek megoldást. Igaz, nem a legmárkásabb termékek, de kevesebb pénzből ezek is tudják azt, amiket a magas színvonalú, drágább darabok.

2. Milyen költségek merülnek fel a klímavásárlás során?

Elsősorban magával a berendezés árával kell számolni, majd a beszerelési díjjal, ami hozzávetőlegesen 40.000-50.000 forint, az anyagköltségtől függően. A további telepítési anyagokat érdemesebb inkább szakemberre bízni –vagy, ha mindenképp ragaszkodunk hozzá, hogy mi szeretnénk beszerezni, válasszunk olyan üzletet, vagy webshopot, ahol méterre is megvásárolható, akárcsak a mi áruházunkban!

3. Hol vásároljam meg a klímát?

Klíma vásárlás előtt feltétlenül tájékozódjunk a felmerülő lehetőségekről: mérjük fel, hogy pontosan mennyit tudunk a készülékre szánni, majd térképezzük fel, hogy ennyiért milyen kategóriájú berendezések jöhetnek szóba.

Fontos lépések ezek, hiszen hosszútávra tervezzük beszerezni a berendezést. Érdemes személyesen, szakboltból beszerezni a klímát, mert így pontosan, testközelből megnézhetjük, hogy mit is vásárolunk meg. Egyértelműen ajánlott, hogy klíma vásárlás előtt a boltban kikérjük egy szakember véleményét és az ő segítségével válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet! Egyúttal helyben, az esetlegesen felmerülő problémákat orvosolandó klímaszerelővel is felvehetjük a kapcsolatot, biztos, ami biztos alapon.

4. Mekkora klíma kell az én lakásomba?
Az helyiség méretétől függően kell kiválasztani a készüléket: 25 nm2-ig 2,5 kW-os klímára van szükségünk, míg 25 nm2 felett 3,5 kW-os berendezés beszerzése ajánlott.

5. Hány év garancia van az újonnan vásárolt klímaberendezésekre?
A garancia hosszát a gyártó szabja meg. Egyes márkák –például a Fujitsu, 10 év garanciát is vállal a berendezésekre. Az alapgarancia 3 év, valamint lehetőség van kiterjesztett garancia beszerzésére is, amihez különböző kritériumoknak kell megfelelni, valamint regisztrációhoz kötött.

6. Klíma vásárlás során milyen klímaberendezést vegyek, és hol legyen a helye?
Azt már a 4-es pont óta tudjuk, hogy hány négyzetméteres lakáshoz milyen teljesítményű klíma illik, ám az a kérdés még mindig nem tisztázott, hogy hol is van az ideális helye a berendezésnek? A megoldás az, hogy még a beszerelés előtt mérjék fel szakemberek a lakást –ezáltal garantált a valóban szakszerű elhelyezés!

7. Újdonság a klíma vásárlásban –végfelhasználói tanúsítvány vált szükségessé
Fontos tudnunk, hogy 2015. augusztus 1-től szigorodtak a klímavásárlás feltételei!
A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság komoly változtatásokat vezetett be a klímavásárlásra vonatkozóan. Minden eladott készüléket rögzíteni kell a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában –így, csak az vásárolhat berendezést, aki végfelhasználói tanúsítvánnyal tudja igazolni, hogy az általa megvásárolni kívánt klímát regisztrált klímaszerelő szakember fogja felszerelni.

A törvényi előírásoknak megfelelően vállalkozásunk regisztrált a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában –így ezek a változások természetesen nem érintik azokat a vásárlóinkat, akik velünk szereltetik be a készüléküket!

[rev_slider alias="kisokos"]

Megosztás: