Egyre népszerűbb a mobil klíma

Előfordul, hogy nincs lehetőségünk a hagyományos légkondicionáló rendszer kiépítésére, de ezekre a helyzetekre is van már megoldás. Mobil klímával viszonylag egyszerűen és hatékonyan megoldható egy adott helyiségben a kívánt hőmérséklet biztosítása, és ehhez elég csupán egy kivezetés a falon, vagy az ablakon keresztül.

A mobil klíma tipikusan az olyan helyiségekbe, házakba nyújt kiváló megoldást, ahol bizonyos szabályozások miatt nem lehet hagyományos, a falra szerelt és azon át kivezetett klímát beszerelni.

Nem kell extrém esetekre gondolni ilyenkor, gyakran előfordul belvárosi társasházak esetén, hogy városképvédelmi okokra hivatkozva nem engedik a kültéri egység felszerelését a homlokzatra.

A mobil klímának köszönhetően ilyenkor sem kell lemondania senkinek sem a kellemes hőmérsékletről. A mobil klímát csak be kell dugni a konnektorba, a hagyományos kültéri egységhez képest egy nagyságrendekkel kisebb és kevésbé észrevehető kivezetést kell csinálni, és már hűti is a helyiségeket. Ráadásul mivel könnyen mozgatható, nagyobb ingatlan esetében más-más irányú hűtésre is képes.

A tapasztalataink szerint a legtöbben olyan házak, lakások esetén szoktak a mobil klíma mellett dönteni, ahol nem tartózkodnak rendszeresen, mondhatni életvitelszerűen. Nyaralókra, irodákra gondoljunk ilyenkor, olyan helyiségek esetén valóban ideális, ahol csak alkalmanként van szükség a berendezésre.

A mobil klímákkal szemben gyakori panasz, hogy hangosak, ezáltal zavarják a szobában tartózkodókat munka, vagy pihenés közben. Nos, való igaz, hogy a régebbi mobil klímák nem éppen a halk működésükről voltak híresek, de a mai modern berendezések már sokkal kevesebb zajjal járnak, mint korábbi társaik.

Ma már ráadásul egyre elterjedtebbek az úgynevezett kültérre is helyezhető mobilklímák. Ilyenkor a gép a külső kondenzátornak köszönhetően adja le a hőt, ez pedig nagyobb hatásfokot (ugyanakkora energiafogyasztás mellett) és jóval halkabb működést tesz lehetővé.

A mobil klímák egyre népszerűbbek a vállalati és a lakossági felhasználók körében is, amelynek egyik fő oka pont az egyszerű telepítésben és az áthelyezés lehetőségében kereshető. Nem terheli meg különösebben a villanyszámlánkat, ráadásul képes ugyanazt a teljesítményt hozni, mint a falra szerelhető klíma. Ezért egyáltalán nem meglepő a térnyerése a kisebb helyiségek esetén.

 

TEKINTSE MEG MOBIL KLÍMÁINKAT >>

 

 

Megosztás: