Biztonságos klímatisztítás házilag

A legelőnyösebb megoldás

,
ha a klímatisztítás évente egyszer szakképzett kezekre van bízva. Ám ha gyorsan, minél olcsóbban szeretnénk megoldani, végső esetben elvégezhetjük mi is.

Mindenképp figyeljünk rá, hogy csak speciálisan erre a célra gyártott légkondíció tisztító spray-t használjunk erre a célra, különben egészen biztosan többet ártunk, mint használunk!
A következő lépéseket követve mi is elsajátíthatjuk az alap tisztítás technikáját!

Első lépésben áramtalanítsuk a készüléket, megelőzve a baleseteket. Ezután a beltéri egységben található fedőlapot nyissuk fel, majd a mögötte található porszűrőt vegyük ki. A hőcserélő fém lamelláit, azaz a szűrő mögötti hűtőbordát alaposan fújjuk be a klímatisztító spray-el, majd hagyjuk hatni a habot 20 percig.

Eközben,

amíg áll a hab, pont elegendő időnk lesz arra, hogy a porszűrőt szappanos vízzel átmossuk, leöblítsük, majd hagyjuk megszáradni. Ha ez megtörtént, helyezzük vissza a helyére a porszűrőt, majd zárjuk le a klíma előlapját. Valószínűleg a klíma a tisztítás után egy kevés ideig kellemetlen szagot fog fújni, ám ettől ne essünk kétségbe, teljesen normális, és hamar vége lesz!

Mindig tartsuk fejben, mikor esedékes a következő tisztítás ugyanis a koszos berendezés jelentősen rontja a hatásfokot –illetve készülékünk élettartamát is megrövidíti!
A kültéri egység tisztítására is ugyanúgy szükség van, mint a beltérire, így a kettőt együtt érdemes együtt elvégeznünk.

Ennek a takarításával egyszerűbb dolgunk van, mint a benti részével. Csupán áramtalanítanunk kell a készüléket, majd a kondenzátor fal felőli oldalát alaposan porszívózzuk le.
Amennyiben arra adnánk a fejünket, hogy magunk végezzük el a klímánk takarítását, mindenképpen szerezzük be hozzá előre a szükséges spray-t –webáruházunkból beszerezhető a Rothenberger Sanifresh, a Frionet Activ, illetve a Perjoe klímatisztító spray is!

Lehetséges, hogy csábító megoldás a fent leírt, egyszerű feladatsor, ám a szakember által elvégzett takarítás mellett is sok érv szól. A készülékre érvényes garancia feltétele, hogy klímaszerelő végezze el a karbantartást, így, ha belepiszkálunk, készülékünk elveszíti ezt a praktikus tulajdonságát. Bármennyire is igyekszünk, de valószínűleg a mi, átlagos tulajdonosok tudása sosem fog felérni egy tapasztalt, évek óta ezzel foglalkozó klímaszerelőjével. Így, ha ügyetlenkedünk tisztítás közben, a szükséges ismeretek hiányában kárt is tehetünk a készülékben.

Mérlegeljük lehetőségeinket –ha mégis a szakszerű tisztítás mellett tesszük le a voksunk, szakembereink készséggel állnak rendelkezésedre!

06-1- 253-0394; 06-1-253-0395

[rev_slider alias="kisokos"]

Megosztás: