Az inverteres klíma működése

Az inverteres klíma megoldása egy teljesen új technológiának számít az épületgépészetben. Ám, már most nagy, és egyre növekvő népszerűségnek örvend a környezetbarát működési elvének, illetve a jelentős energia-megtakarításának köszönhetően.

Az inverteres klíma működése a gyakorlatban rendkívül egyszerű:

A szerkezet a kompresszor teljesítményét úgy szabályozza, hogy mindig pontosan annyi fűtési, vagy hűtési energiát adjon le, mint amennyire a lakás belső hőmérsékletének szüksége van.

Amint elérte a helyiség a kívánt hőmérsékletet, a készülék temperálja azt, azaz megtartja azt a bizonyos hőfokot, anélkül, hogy hagyná kihűlni. Ezáltal remek megoldásként, minimális hőingadozás mellett, rengeteg áramot takaríthatunk meg.

Működtetni is rendkívül egyszerű:

Beállítjuk a kívánt hőmérsékletet, majd bekapcsolva hagyjuk a berendezést. Nincs szükség a manuális ki-be kapcsolásra. A klíma képes arra, hogy a kívánt hőfok alatt leszabályozza magát, ezzel a fogyasztást jelentősen mérsékelve.

A hagyományos, ON-OFF készülékekhez képest akár 40%-al kevesebb áramot fogyaszt. Így nem csak a hőérzetünknek, de pénztárcánknak is garantáltan kellemes lesz! A készülék egyedülálló tulajdonsága, hogy képes -25°-os kültéri hőmérséklet mellett is fűteni a lakást. Ráadásul ebben az üzemmódban rendkívül rövid idő alatt elkezdi melegíteni szobánkat, jelentősen csökkentve a hidegérzetünket.

A számos pozitív tulajdonsága mellett talán az egyik legfontosabb, hogy a ráfordított magasabb költségek hosszútávon biztosan megtérülnek: ugyanis ez a technika sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos készülékek.

Fontos tudnunk, hogyha hétvégi házakba, vagy nyaralókba szeretnénk klímát beszereltetni, plusz egy kiváló lehetőséget kínál az inverteres klímaberendezés –egyes készülékek fagymentesítő funkciót is kaptak, így képesek 8°-ot tartani a helyiségekben, ezzel megakadályozva a vezetékek elfagyását.

[rev_slider alias="kisokos"]

Megosztás: